Prijem za predstavnike Udruge za autizam Istre - VIDEO

Objavljeno 29/03/12 u 10:36 AM unutar kategorije NaslovnicaZanimljivosti • - 0 komentara

AUTIZAM JAČA, MI STARIMO!

Svjetski dan svijesti o autizmu obilježava se svake godine 2. travnja, dok će Udruga za autizam Istre bogatim programom na Portarati taj dan obilježiti u subotu 31. ožujka 2012. godine. Ovogodišnji moto Dana svijesnosti o autizmu u Hrvatskoj se obilježava pod motom „Autizam jača, a mi starimo“.

Tim je povodom zamjenica gradonačelnika Pule Vera Radolović, pomoćnik pročelnika Odjela za društvene djelatnosti Vinko Knez te zamjenica pročelnika za društvene djelatnosti Elena Puh Belci primili predstavnike Udruge za autizam Istre.

Evguenija Trnfić ispred Udruge istaknula kako Udruga četvrti put obilježava Dan svijesnosti o autizmu. Naglasila je kako UN upozorava da u svijetu raste broj osoba sa autizmom, te već sada brojimo oko 60 – 90 milijuna osoba u svijetu. U Hrvatskoj je oko osam tisuća osoba s autizmom, dok ih je Istri prema podacima iz 2001. oko 400, a za očekivati je da je taj broj danas još veći.

Nacionalna udruga za autizam broji 11 udruga, a na svakoj je da kreira i osmisli program obilježavanja.

Cilj je podignuti svijest o autizmu  u široj zajednici i poslati misao kako je svijet različit, svi smo različiti a djeca s autizmom imaju sva prava kao i ostala djeca.

Program obilježavanja,31. ožujak trajat će od 9.30 do 12.30 sati uz humanitarnu priredbu pod nazivom „Autizam jača, mi starimo“ Udruge za autizam Istra uz sudjelovanje prijatelja i volontera na glavnom pulskom Trgu Portarata. Bit će upriličen štand na trgu s izložbom radova djece s autizmom i njihovih roditelja i prijatelja. Dječji kutak i trampolin organizira Zemlja zabave d.o.o., održat će se likovna radionica, podjela bombona i letaka. Očekuje se break dance nastup studia AB ORIGINAL, vokalna skupina Nešpula.

Zanimljivost je najavljen nastup OŠ Monte Zaro s pjesmom „Nek svud ljubav sja“ uz hrvatski znakovni jezik. Puštat će se baloni uz prisustvo predstavnika Grada Pule, nakon čega će uslijediti grupno fotografiranje koje će odraditi Udruga ljubitelja fotografije Format.

Drugog travnja organiziran je izlet za djecu s autizmom i njihove roditelje u suradnji s Hrvatskom ratnom mornaricom udruga organizira izlet – obilazak postrojbe HRM u Vargaroli.

Od 31. ožujka do 2. travnja plavom će bojom biti osvjetljeni Forum, Augustov hram i Gradska palača. (K.H.)

Video vezan uz članak

Facebook komentari

Komentari na članak

  1. U ovom trenutku nema aktivnih komentara na ovaj članak...

Vaš komentar

air max bianche nike air max saldi nike shox rivalry nike huarache scarpe jordan mbt scarpe christian louboutin milano louis vuitton occhiali da sole scarpe louis vuitton louboutin uomo michael kors borse louis vuitton sito ufficiale tiffany gioielli scarpe mbt nike air max bianche nike free run christian louboutin outlet polo ralph lauren prezzo gioielli tiffany polo ralph lauren prezzi nike roshe run louboutin outlet occhiali louis vuitton jordan scarpe borse michael kors spaccio hogan polo ralph lauren uomo