22.11.2012.

BANDIĆ SREDIO

Radovi na Centru za autizam počinju u prosincu

Za adaptaciju jedinog stacionara u četiri životne zajednice za odrasle osobe s autizmom potrebno je 1,5 milijuna kuna.

Nakon jučerašnjeg obilaska Centra za autizam u Dubravi, gdje je najavio da će Grad financirati adaptaciju životnog prostora za nužni smještaj u životne zajednice odraslih osoba s autizmom, gradonačelnik Milan Bandić danas je sazvao radni sastanak s predstavnicima gradskih mjerodavnih ureda i službi, te ravnateljem Centra Ivicom Doklejom i voditeljicom programa zdravstvene zaštite i stacionara Tanjom Biloglav, kako bi se utvrdio hodogram aktivnosti.

Radovi bi trebali početi za dva tjedna i biti dovršeni do humanitarnog koncerta "MALI DOM ZA VELIKE LJUDE" , koji će se održati 27. veljače 2013., u Draženovom domu.

"Mali dom za velike ljude" novopokrenuta je akcija s ciljem prikupljanja sredstava za adaptaciju objekta bivšeg dječjeg vrtića u dom za odrasle s autizmom.

Organizator akcije je Udruga "Kišni čovjek", a zamišljena je kao niz promidžbenih i humanitarnih događanja, čiji će središnji događaj biti veliki humanitarni koncert, pod pokroviteljstvom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i Gradske skupštine.

U postojećem objektu žive 42 odrasle osobe s autističnim poremećajima, a stanje objekta ne zadovoljava njihove potrebe te se stoga i krenulo u ovu humanitarnu akciju. Cilj je prikupiti 1,5 milijuna kuna, koliko je potrebno za adaptaciju jedinog stacionara u četiri životne zajednice za odrasle osobe s autizmom.

"Do koncerta ćemo adaptirati sve jedinice, jednu smo prošle godine otvorili, a novac koje skupimo do koncerta iskoristit ćemo za opremu. U svakom slučaju, riješit ćemo to do veljače iduće godine kako bi ljudi mogli normalno živjeti" istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić.

Gradonačelnik je također najavio da bi se u skorije vrijeme trebao raspisati i urbanističko-arhitektonski natječaj za novi centar za autizam Oporovec, čiju je izgradnju podržao i predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić, koji je također došao podržati predstavljenu humanitarnu akciju.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset

air max bianche nike air max saldi nike shox rivalry nike huarache scarpe jordan mbt scarpe christian louboutin milano louis vuitton occhiali da sole scarpe louis vuitton louboutin uomo michael kors borse louis vuitton sito ufficiale tiffany gioielli scarpe mbt nike air max bianche nike free run christian louboutin outlet polo ralph lauren prezzo gioielli tiffany polo ralph lauren prezzi nike roshe run louboutin outlet occhiali louis vuitton jordan scarpe borse michael kors spaccio hogan polo ralph lauren uomo